Stefan Hrusca

Sarbatorile se apropie si din nou isi face simtita prezenta colindatorul Stefan Hrusca. Ca in fiecare an copilul Maramuresului reuseste sa isi puna amprenta asupra sarbatorilor de iarna prin colindele sale autentice, dedicate Sfintei Sarbatori.
Cu mare bucurie, responsabilitate si cu dorinta de pogorâ in sufletul oamenilor dragostea fata de cele dumnezeiesti, vine sa ne cante si incante sufletele in prag de sarbatori, readucand vechile traditii romanesti pe scenele din intreaga tara.

Numeroasele spectacole, milioanele de albume vandute si nesfarsitele turnee prin tara, reitereaza popularitatea de care se bucura Stefan Hrusca si totodata dragostea necontenita a fanilor sai.

Dar cum cuvintele sunt de prisos pentru un artist de asemenea calibru, va invitam sa ascultati o parte din colindele lui Stefan Hrusca.

Stefan Hrusca » Colinde de Craciun (Albumul „Craciunul cu Hrusca”)

Daca intampinati probleme in utilizarea playlistului cititi instructiunile
Lista de redare cotine 23 de videoclipuri (durata: 1:20:22):
1. Primiti colinda
2. Linu-i lin
3. Trei pastori
4. Cerul si pamantul
5. Cand fost-a prunc micut Isus
6. Pe strada din Viflaim
7. Trei crai
8. Vine marea
9. Izvor, izvoras
10. Pom inramuratu’
11. Junelu-i tinerelu’
12. O, ce veste minunata!
13. Coborat-o coborat
14. Zaurel de zaurel
Stefan Hrusca colinde15. Crestinilor, noi astazi…
16. Flori de mar
17. In poarta la Tarigrad
18. Deschide usa crestine!
19. La savarsitu’ lumii
20. Sus, sus, sus pe langa luna
21. Florile dalbe
22. Marut, margaritar
23. Sloboza-ne gazda-n tinda!

Colinde cu Stefan Hrusca – Albumul „Sfanta-i sara de Craciun”

Lista de redare cotine 15 videoclipuri (durata: 50:45):
1. Deschide nana usile
2. Naltu-i ceru si adanc
3. Sfanta-i sara de Craciun
4. Inaintea iestor curti
5. Sfanta Maica lui Isus
6. Ciucur verde de matasa
7. Viflaime, Viflaime
8. Cetinita cetinioara
9. Fiica gazdei cea mai mare
10. Ma luai, ma luai
11. Colinda, Doamne, colind
12. Fiul Domnului
13. Ferice-i ferice
14. Ia’n iesi gazda
15. Urare

-= Date Biografice =-

Stefan Hrusca este unul dintre cei mai apreciati interpreti de colinde si muzica folk din Romania. Artistul s-a nascut pe data de 8 decembrie 1957 in Ieud, Maramures. Inainte de muzica, Hrusca a fost profesor la Scoala Nr.1 din Borsa. Debutul in muzica a fost in anul 1981, in cadrul Cenauclului Flacara. Colaborarea cu Cenaclul a durat din 1981 pana in 1984.
Desi a fost o perioada scurta, Hrusca a reusit sa castige numeroase premii la diversele festivaluri la care a participat. Cele mai cunoscute sunt: „Marele Premiu al Muzicii Folk”(1982), „Premiul pentru creatie”(1983), „Premiul pentru intreaga activitate” (1984).

Dupa ce paraseste Cenaclul Flacara, in 1984 urmeaza un nou proiect de colaborare alaturi de Vasile Seicaru si Radu Gheorge pe scena Teatrului Tandarica. Intre 1985 si 1989 impreuna cu Vasile Seicaru si Victor Socaciu sustin o serie de concerte in cadrul Filarmonicii Arad. In toata aceasta perioada scoate pe piata 3 maateriale discografice: „Ruga pentru parinti”(1984), „Urare pentru indragostiti” (1986), „Calatori visatori” (1988).

Anul 1990 aduce fanilor primul album de colinde intitulat „Colinde I”, album ce avea sa-i aduca si primul „Disc de aur” din cariera. Dupa o serie de concerte pe care le sustine in America, maramureseanul se stabileste in Torronto unde va lansa un al doilea album de colinde intitulat „La savarsitu’ Lumii” (1993) care avea sa-i aduca al 2-lea „Disc de aur”. In 1995 lanseaza si un al 3-lea album de colinde „Ziurel de Ziurel” care este premiat de Uniunea Oamenilor de Arta pentru albumul de colinde cu cele mai multe unitati vandute. In 1996 se foloseste de versurile poetului George Tarnea scoate albumul „Fostele iubiri”.

In anul 1997 sustine impreuna cu George Nastis un turneu de colinde in: Canada, America, China, Germania, Coreea de Nord, Ungaria, Rusia, Republica Moldova. Au urmat albumele: „Sfanta-i Sara de Craciun” (2001), „20 de ani” (2001), „Craciunul cu Hrusca” (2001), „Iarasi flori dalbe” (2005) şi „Balade speciale” (2007).

In prezent artistul locuieste in Canda impreuna cu sotia si cei 2 copii, Stefan Jr. si Andra, revenind in Romania in perioada sarbatorilor de iarna cand sustine concerte in toate judetele tarii.

Etichete: colinzi Stefan Hrusca, colinzi hrusca, colinde Hrusca, Stefan Hrusca colinde colaj, colindehrusca.

SHARE
Previous articleStefan Banica Jr
Next articleTudor Gheorghe

LEAVE A REPLY