Fuego


Fuego – Colinde & Muzica de Sarbatori

Daca intampinati probleme in utilizarea playlistului cititi instructiunile
Lista de redare contine 21 de videoclipuri (durata: 1 ora, 15 minute):
1. Nicaieri nu-i ca acasa
2. Colinde, colinde
3. Colind pentru parinti
4. Sfinte sarbatori
5. Pe noapte in ger nebun
6. Impodobeste mama bradul
7. Colo sus pe langa luna
8. Sus la poarta raiului
9. O ce veste minunata
10. Sara Craciunului nost`
11. Sus boieri, nu mai dormiti
12. Mos Craciun cu plete dalbe
13. Din cer senin
14. Buna seara, om bogat
15. Afara ninge linistit
16. Vino Mosule Craciun
17. Aduc vascul de noroc
18. Colindam Doamane
19. Noi in seara de Craciun
20. Buna seara gazda mare
21. Copil iubit

Colinde Fuego II

Lista de redare contine 11 videoclipuri (durata: 50 de minute):
1. E vremea colindelor
2. Colo-n jos, in vremea ceea
3. Viflaime, Viflaime
4. Vals de Craciun
5. Ninge la Ipotesti
6. La multi ani! (E noaptea de Craciun)
7. Cerul ca o mama
8. Mie dor de Tatal meu Iisus
9. Mare iarna o picatu`
10. Flori dalbe, flori de mar
11. Flori de mar cad la fereastra
Paul Ciprian Surugiu cu numele de scena Fuego s-a nascut pe 23 august 1976 la Turda. Numele de Fuego l-a ales impreuna cu iubita sa folosind 50 de biletele ce contineau cuvinte luate din dictionarul spaniol-roman din care a ales unul la intamplare si acesta sa nimerit a fi „Fuego”.

Desi visul lui Fuego era sa ajunga la Teologie soarta l-a purtat pe alte carari acesta ajungand in cele din urma la Facultatea de Teatru din cadrul Universitatii Ecologice. In paralel cu studiile, Paul, a urmat si cursuri de canto indreptandu-se astfel spre ceea ce avea sa ii aduca foarte multa fericire si liniste spirituala – muzica.
Debutul carierei muzicale va avea loc in anul 1993 cand artistul va lansa in anul 1994 primul sau album -„O viata”. Prima incercare a acestuia a fost in muzica latino dar de-a lungul carieirei sale muzicale a mai incercat si alte genuri muzicale precum pop-dance, etno, muzica populara si colinde. Au mai urmat si altele sub semnatura Paul Surugiu precum: „Amintiri” (1995), „Iubirea mea” (1996), „Confuzie” (1998), „Amintiri 2” (1999).

Dupa 1999 a aparut si prima colaborare cu casa de discuri Alpha Sound unde lanseaza albumul „Toata Lumea Danseaza”, album ce s-a bucurat la vremea respectiva de un real succes. Tot la aceasta casa de discuri scoate si 2 albume de colinde intitulate „Cu Fuego Spre Rai” (2000) in colaborare cu formatia Night Loosers si „Sfanta seara de Craciun” (2002) in urma carora va primi premiul de „ Cel mai bun album de colinde al anului”.

Colinde FuegoUn aport deosebit in cariera sa l-au avut si colaborarile cu profesorul Marius Teicu si Carmen Aldea Vlad in urma carora va obtine numeroase premii la concursuri si festivaluri de muzica. Prima distinctie obtinuta a fost „ Trofeul de cristal pentru cea mai buna voce a Facultatii de Music-Hall” (1994). In 1995 castiga premiul al II-lea la prima editie a Festivalului „Aurelian Andreescu”. A castigat si trofeul de cristal la festivalul „Slagarul de aur” de la Minsk pentru ca in anul 2000 sa obtina premiul pentru cea mai buna voce a anului, premiul fiind acordat de Fundatia pentru Tineret „ Fan-Club Bucuresti”.

In toata aceasta perioada Fuego a reusit sa isi continuie si cariera de actor, activand pana in prezent la Teatrul „Alexandru Davila” din Pitesti.
Etichete: colinzi Fuego, colinde Fuego, colinde Fuego colaj, Fuegocolinde, colindeFuego.

SHARE
Previous articleAndra
Next articleCorul Madrigal

LEAVE A REPLY