Corul Madrigal » Colinde de Craciun (^_^)

Madrigal - Colinde de Craciun si cantece sacre

Daca intampinati probleme in utilizarea playlistului cititi instructiunile
Lista de redare contine 23 de videoclipuri(durata:1:09:13):
1. Mos Craciun cu plete dalbe & Buna dimineata la Mos Ajun
2. O ce veste minunata & Plecarea magilor
3. Trei pastori
4. Petit Papa Noel
5. Colind Argentinian
6. Inchinarea magilor
7. Noua azi ne-a rasarit
8. Vine Craciunul pe sara
9. Priveghiati si va rugati
10. Coroana de trandafiri
11. Stille Nacht12. Jingle Bells
13. Swing Low
14. Sus la poarta raiului & Colindita
15. Rugaciune catre Constantin Brancoveanu
16. Leganelul lui Isus
17. Pastorita
18. Troparul nasterii
19. Domn, domn sa 'naltam
20. Praznic luminous
21. Tatal nostrum
22. Marire-ntru cele nalte
23. Astazi s-a nascut Hristos

Corul National de Camera “Madrigal” este unul dintre cele mai respectate ansambluri corale din Romania. Acesta a luat nastere in anul 1963 pe data de 11 aprilie in cadrul Conservatorului “Ciprian Porumbescu”. Parintelei acestui “fenomen” a fost regretatul dirijor Marin Constantin, profesor in cadrul conservatorului, alaturi de care isi mai aduc aportul si studenti, absolventi si iubitori ai muzicii corale.

Scopul cu care a pornit formarea acestui cor era descoperirea marilor comori ale muzicii bizantine, muzicii vechi romanesti, colindelor, ale cantecelor folclorice si muzicii contemporane romanesti. Ideea principala pornea de la promovarea capodoperelor ce apartineau scolilor Renasterii Europene, interpretandu-le in limbile lor originale.

Corul a debutat in 1963 la Brasov in cadrul Festivalului Muzicii de Camera iar pentru ca prima aparitie de importanta internationala sa se produca in cadrul Festivalului International „George Enescu” din Bucuresti in anul 1964.

In primii ani acest grup, format din oameni minunati si dornici de munca, se baza numai pe voluntariat ajungandu-se ca in anul 1968 Ministerul de Educatie si Invatamant sa stimuleze prin salarizare componentii grupului.

Fiind foarte legati de Conservatorul „Ciprian Porumbescu” (actuala Universitate de Muzica din Bucuresti) prin prezenta dirijorului Marin Constantin care era profesor dar si prin prezenta in cor a studentilor si absolventilor, Madrigalii sunt foarte implicati si in activitatea didactica realizand concerte-lectie, intalniri cu elevii si studentii dar si simpozioane si concerte prilejuite de diverse aniversari. Corul Madrigal a reprezentat pentru profesorii-dirijori din cadrul Universitatii de Muzica dar si pentru studenti, un real laborator de creatie unde inflorea triada: compozitor-dirijor-madrigalisti.Sub bagheta maestrului Marin Constantin au participat in toti cei 50 de ani de existenta la peste 3500 de concerte si festivaluri de prestigiu din intreaga lume, devenind pe plan mondial una dintre cele mai apreciate formatii corale romanesti. Au participat din anul 1964 la toate editiile Festivalului „George Enescu”, la festivalurile importante din Romania care s-au organizat la Timisoara, Arad, Cluj, Iasi, Ploiesti si la nenumarate festivaluri de prestigiu international organizate in Praga, Veneţia, Barcelona, Bologna, Berlin, Bordeuax, Haga, Istambul si multe alte tari.

Munca si pregatirea pe care au depus-o madrigalii pentru a ajunge pe culmile muzicii au fost rasplatite cu diverse premii de importanta internationala. Unul dintre cele mai importante premii a fost in 1992 prin declararea lor ca „Bun al patrimoniului cultural” – Universal – UNESCO iar dirijorul Marin Constantinescu a primit titlul de „AMBASSADEUR DE BONNE VOLONTE DE L’UNESCO”.

Etichete: Corul Madrigal colinde, colinde Madrigal, colindeMadrigal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...